RACONS DEL POBLE

Parada de l’Envelat:

Nom amb el que es coneix l’espai envoltat d’arbres, amb una pista enrajolada, de la plaça Josep Rosselló. Hi ha l’Ateneu Agrícola d’Almoster, que compta amb un bar-restaurant amb una àmplia terrassa; la Biblioteca Municipal i la Casa de Cultura. Durant l’any s’hi fan activitats festives de tota mena.

 

 

 

 

Església de Sant Miquel:

L’església parroquial de Sant Miquel es troba situada a la plaça de l’Església d’Almoster i consta d’una única nau en volta de canó amb capelles laterals. A la façana s’observa una imatge del sant.

 

 

 

 

 

Cementiri:

Situat al camí Mas Alimbau, és de titularitat municipal i es troba situat a uns 200 metres al nord de la població. Està equipat amb capella ecumènica i dipòsit. Té una superfície de 1.050 m2. distribuïts en planta quadrada. L’entrada, amb arc de mig punt, està coronada amb frontó i ull de bou al centre, que acaba amb una creu.

 

 

 

 

Plaça de la Bomba:

Adjacent a la plaça Josep Rosselló, s’hi accedeix punjant unes escales, o bé des del carrer Nou. És una placeta petita, sense circulació de vehicles. Hi ha dos establiments:  El Bon Pollastre i la Perruqueria Judith. Disposa d’una balustrada, des d’on es pot veure tota la plaça Josep Roselló des de l’alçada. Antigament hi havia un antic refugi de la Guerra Civil Espanyola. La plaça preu el nom de la Bomba perquè antigament hi havia una compressor que subministrava aigua a una batería de canons d’una font situada a la plaça Josep Rosselló i als terreny de regadiu de la part baixa del poble.

 

 

 

Plaça de l’Era:

La plaça rep aquest nom perquè antigament acollia una maquina que trillava el blat. Al costat d’aquesta màquina hi havia una antiga embaladora que confeccionava les bales de palla de forma artesanal. Un dels nanos del seguici popular d’Almoster porta el nom d’Era.