FESTA MAJOR

SANT ABDÓ I SANT SENÉN

La Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, se celebra el 30 de juliol, és el punt àlgid del calendari festiu d’Almoster. Els actes tradicionals i una àmplia oferta d’activitats ludicofestives i musicals configuren un programa que fa que Almoster visqui intensament la festa durant nou dies: gegants, nans, diables, teatre, sopars, balls, activitats infantils i un llarg llistat d’actes per a totes les edats i públics.

 

Tot i que Sant Miquel és el patró del nostre municipi, la festa major se celebra per Sant Abdon i Sant Senén, ja que antigament, en ser Almoster un poble bàsicament dedicat a la pagesia, la festivitat de Sant Miquel coincidia amb la collita de l’avellana.

 

No se sap gaire cosa sobre Sant Abdó i Sant Senén tret que, segons la llegenda, van ser màrtirs i van ser soterrats un 30 de juliol en el cementeri de Pontianus, vora la Via Portuensis.

 

EL SEGUICI FESTIU

Com en tantes altres poblacions de Catalunya, les manifestacions festives tradicionals formen part del seguici. L’exhibició de les figures i grups festius a la plaça o la seva actuació conjunta constitueixen moments d’especial intensitat en el ritual de la festa…

 

EL COET DE FESTES

Si algun element identifica de manera inequívoca la festa major d’Almoster és, sens dubte, el Coet de festes. Un acte que ha esdevingut un ritual que assenyala l’inici de la festa.