L’Arts inunda Almoster d’espectacles

L’Arts inunda Almoster d’espectacles

Prop d’un miler de persones gaudeixen de la primera edició del festival

 

El Festival d’Arts Escèniques Catalanes d’Almoster, l’Arts, ha aplegat unes 1.000 persones i amb un total de 8 companyies i 8 espectacles, ha omplert les places del municipi de gom a gom per gaudir d’un ampli ventall de diversió amb propostes de circ, teatre, titelles, clown, música, pallassos o tallers per a totes les edats. L’Arts clou aquesta edició amb “èxit”, perquè ha assolit part dels objectius fixats amb la proposta.

 

Durant els dos dies de festival s’han representat 7 funcions al carrer i 1 al teatre del municipi, en els quals hi han participat 20 artistes. Un taller de xanques per treballar l’equilibri dels més petits, a la plaça Josep Rosselló, va escalfar motors abans de l’espectacle inaugural, Cösmix, a càrrec de la companyia Teatre Mòbil, dos viatgers que feien música impossible, teatre reciclàssic i ens traslladaven al futur en viu i en directe. Més tard, a la plaça del Cementiri, la companyia Jam ens va portar Minute, un aficionat a la fotografia que es passeja per pobles i ciutats amb la seva antiga càmera de fotos per cercar aquelles cares que considera més fotogèniques. Per acabar d’animar la primera nit del festival, l’orquestra Rumbera va omplir a tota la plaça amb la seva energia bonrotllera i el seu repertori de les millors cançons de rumba catalana.

 

La companyia l’Estaquirot Teatre, amb l’espectacle La Caputxeta Vermella, va ser l’encarregada d’engegar el segon dia de l’Arts omplint el Teatre Municipal. L’espectacle Adéu Peter Pan, que enguany ha estat premiat a millor espectacle infantil a Castella i Lleó, de la companyia lleidatana Festuc va iniciar l’última tarda omplint la plaça de l’Església i emocionant a part del públic amb les seves titelles. A continuació, la plaça de l’Era s’omplia per rebre Plis Plas de la companyia Cia. Filigranes, un espectacle on van arribar els pallassos amb els elements més senzills, com una cadira, un embut o una galleda plena d’aigua. També van sobtar pels seus malabars amb maces i boles. Finalment, per posar punt final al festival, l’actuació de L’home roda de la companyia Karoli, que va sorprendre i meravellar a tothom per la combinació d’enginy i la presentació d’artilugis amb rodes, monocicles, bicis de 10,20 i 30 cm i la seva roda amb motor.

deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.