Notícia

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL (1)_211015_115442

15 d’octubre Dia Internacional de la Dona Rural

En la IV conferència mundial de la dona, de Nacions Unides a Beijing (Xina), el 1995, es va decidir que el Dia Internacional de la Dona Rural seria el 15 d’octubre.

Aquest dia, es va crear, per donar visibilitat al paper i la constitució de les dones i remarcar l’esforç de les dones en les zones del món rural d’arreu del món per la millora econòmica, social i cultural del sector primari. També, aportació tant en el desenvolupament sostenible i ecològic. El 43% de la mà d’obra agrícola d’arreu del món són dones i més d’un terç, són dones rurals. Aquestes dones poden alimentar a països sencers amb els seus cultius. Normalment, les dones que porten explotacions agrícoles, com ja hem comentat abans, aposten per l’agricultura, la ramaderia i la pesca tradicional, és a dir, aposten per aliments ecològics i sostenibles, per no contaminar el medi ambient i no afectar el canvi climàtic.

Segons les últimes dades de l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació només el 20% de les dones de 49,27% que viuen en zones rurals es dediquen al sector primari a Catalunya. Aquestes dones representen el 31% de les explotacions agrícoles.

Aquest departament, està buscant solucions per poder millorar els nombres de dones contribuint en el sector primari. El principal objectiu d’aquesta millorar seria millorar les
polítiques públiques i fer-les amb perspectiva de gènere. A més, l’any 2019, es crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, per impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions en els àmbits sindical, professional, cooperatiu i polític.

Actualitat

Agenda

des. 05
09:00 - 13:00
40a Festa de l'Oli a Almoster

El temps

Almoster, ES
12:29 pm, December 4, 2021
14°C
cel net

Xarxes

Contacta

Newsletter

Amb la col·laboració

Ajuntament d'Almoster © 2020. Tots els drets reservats

Avís legal