Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Almoster presenta un recurs d’alçada contra les resolucions signades en primera instància pel Ministeri d’Indústria i Energia en relació amb la MAT

Es reclama un posicionament clar tant al Govern de l’Estat com de la Generalitat i no es descarten mobilitzacions per demostrar l’oposició a aquest projecte

L’Ajuntament d’Almoster ha presentat un recurs d’alçada contra les resolucions signades en primera instància pel Ministeri d’Indústria i Energia en relació amb la MAT.
Es considera que la resolució del ministeri no dona resposta a cap dels motius exposats en les al·legacions presentades al seu moment pels ajuntaments. Entre els principals motius posa èmfasis en el gran impacte ambiental d’aquest projecte al territori, per les seves conseqüències tant paisatgístiques com agrícoles, socials, culturals i patrimonials. En aquest sentit, el projecte i l’avaluació d’impacte ambiental de la promotora es revelen totalment insuficients, sense rigor tècnic ni prou coneixement del territori. Entre d’altres, es troben afectacions en àrees d’interès de fauna i flora, espais naturals protegits Xarxa Natura 2000, Cartes del Paisatge (Priorat i Penedès), sòls d’alt valor agrari, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, la plana de secà de l’Alt Camp i el Parc del Foix.

De la mateixa manera, s’ha volgut recordar que la línia de molt alta tensió no és d’evacuació sinó de transport fet que vulnera la normativa del sector elèctric al ser de tipus privat havent de ser pública i és innecessària per l’objectiu amb el qual es pretén construir. Per tot això, es reclama un posicionament clar tant al Govern de l’Estat com de la Generalitat i no es descarten mobilitzacions per demostrar l’oposició del territori a aquest projecte.

Els municipis afectats de les comarques de la demarcació de Tarragona són: l’Albiol, Alcover, l’Aleixar, Alforja, Almoster, l’Arboç, Ascó, Batea, la Bisbal del Penedès, Bràfim, Corbera d’Ebre, Duesaigües, Falset, la Fatarella, Gandesa, Garcia, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Masroig, el Milà, Montferri Nulles, Móra d’Ebre, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, la Selva del Camp, Vallmoll, Valls i Vilabella. També s’han sumat a les al·legacions els municipis de l’Alt Penedès: Avinyonet, Castellet i la Gornal, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola.

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal