Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Certificat Covid obligatori

A partir d’avui cal fer servir el certificat COVID digital per accedir a zones interiors de restaurants, sales i gimnasos on es practica activitat física i/o esportiva, locals d’oci nocturn, celebracions amb ball en recintes tancats i també per a visitants de residències de gent gran i persones amb discapacitat. Per obtenir el certificat de vacunació, el de recuperació i el de prova diagnòstica negativa s’ha de fer a través de La Meva Salut. Aquest certificat està disponible tant per a menors com per a majors d’edat.

Els passos a seguir dins de La Meva Salut són aquests:

1. Anar a l’apartat Vacunes i Certificat Covid UE. Caldrà triar el document que necessitem fent clic a Certificat Covid Digital UE.

2. Després cal triar quin dels tres tipus de certificat Covid es vol descarregar: el certificat de vacunació, el certificat de prova negativa o el certificat d’haver passat el coronavirus. Si s’hi clica a “sol·licitar”, en uns minuts apareixerà en pantalla un codi QR.

3. Es pot mostrar el QR amb el mòbil, i també descarregar-lo per tenir-lo a mà al telèfon o imprimir-lo. Per obtenir l’arxiu en pdf cal clicar la pestanya ‘Descarregar’ que apareix sota del QR.

A la porta dels espais on cal certificat Covid també s’ha de mostrar el DNI per evitar que es falsifiqui el codi QR.

Al control d’accés es verificarà el passaport amb la web: https://verificacovid.gencat.cat/

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea i permet accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Amb la denominació certificat digital s’inclouen tres opcions d’acreditació igualment vàlides per viatjar:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de certificatproves.catsalut.gencat.cat

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal