Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Com seran les quarantenes a les escoles?

S’eliminen les quarantenes a educació infantil i primària.
 
Si hi ha 5 o més casos positius de COVID o un 20% dels alumnes és positiu en un període de 7 dies SÍ haurà de fer quarantena l’alumnat i el professorat no immunitzat.

Aquí us deixem la nota de premsa que va emetre la Generalitat de Catalunya i que podeu veure aquí com a continuació:

A partir del document de Adaptación de las Medidas de Prevención frente a COVID-19 en centros educativos y de la Guía de Actuación ante la Aparición de Casos de COVID-19 en centros educativos acordats en la Comisión de Salud Pública de data vuit de gener, s’incorporen les següents novetats en la gestió de casos als centres educatius de Catalunya:

-S’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària. Únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats* n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats.

-A l’educació secundària es mantenen els protocols tal i com estan establerts. L’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l’alumnat no immunitzat sí que haurà de quarantenar-se durant set dies.

-Quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable (GCE), s’oferirà i es recomanarà la possibilitat de realitzar d’un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària. Aquesta mesura no està entre les recomanacions del document, però per l’autoritat sanitària catalana es considera important de mantenir per afavorir el control de la pandèmia.

-S’està treballant en l’adaptació dels protocols per incorporar aquests canvis.

– El sistema sanitari treballa conjuntament amb l’educatiu per informar els casos i brots i les actuacions necessàries.

-Es farà un webinar per als referents escolars dimarts de la setmana vinent per informar de tots els canvis.

*Es considera alumnat immunitzat aquells infants amb pauta completa de vacunació o que hagin estat covid positius en els darrers 3 mesos.

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal