Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Esquerra Republicana d’Almoster i En Comú Podem signen un acord de governança per als pròxims quatre anys

Els partits d’ERC i En Comú Podem d’Almoster van signar divendres un acord de governança per aquest mandat 2023-2027.

Aquest acord és fruit de les eleccions municipals celebrades el 28 de maig en què ERC Almoster va obtenir tres regidors i En Comú Podem Almoster va obtenir dos regidors, dels nou regidors que hi ha al consistori.

Amb aquest pacte, aquest equip de govern ha aconseguit la majoria absoluta i estable per tal de governar els pròxims quatre anys. Un cop analitzats els respectius programes i donada la bona entesa entre ambdós durant les reunions, van observar que el treball conjunt seria possible per tal de continuar treballant en la transformació d’Almoster així com la de fer front als reptes que tenen al davant.

Des d’ambdós grups treballaran en la implementació d’un model de gestió i organització municipal que reforci la participació ciutadana, la transparència i el valor de servei públic, la defensa dels béns comuns i la gestió pública i construeixi el poble per a viure, per a les persones. Que guanyi en proximitat a la ciutadania, que avanci encara més en transparència i govern obert, que optimitzi els recursos i amb noves formes de comunicar-se amb la ciutadania.

La distribució del govern queda de la següent manera:

L’alcaldia correspondrà durant els dos primers anys a ERC i els darrers dos anys de mandat al d’En Comú Podem. La primera tinença serà per al grup que no ostenti l’Alcaldia en aquell moment i la Segona Tinença d’Alcaldia serà per al grup que ostenti l’Alcaldia.

Pel que fa al cartipàs queda repartit de la següent manera:

El grup municipal d’ERC Almoster ostentarà la direcció de les següents àrees de govern: Hisenda, Urbanisme i Obres Públiques, Salut, Acció social, Cultura, Comunicació, Joventut i Esports.

El grup municipal d’En Comú Podem ostentarà la direcció de les següents àrees de govern: Promoció Econòmica, Sostenibilitat, Ensenyament, Participació Ciutadana, Transparència, Via Pública, Manteniment d’Infraestructures i Edificis.

Cal fer un esment especial al Projecte de la nova plaça Josep Roselló. Aquest projecte serà revisat col·legiadament per ambdós grups per arribar a un consens i amb la implicació essencial de la participació ciutadana i tots els acords de govern es prendran de manera col·legiada entre ambdós grups.

El cartipàs municipal on s’establiran els regidors i regidores que s’encarregaran de cada àrea s’acabarà de conformar durant el pròxim plenari.

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal