Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Inauguració de la plaça Carme Forcadell i Lluís

L’Ajuntament dedica una plaça a l’expresidenta del Parlament de Catalunya. 

L’acte va tenir lloc el diumenge 28 de març, i va comptar amb l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i Lluís. La jornada va començar amb la rebuda, al Saló de Plens de l’Ajuntament, per part del consistori, on l’alcalde, Àngel Xifré, va donar la benvinguda i va agrair a la Carme dedicar unes hores a Almoster, que va voler deixar la seva empremta signant el llibre d’honor d’Almoster.

Seguidament, es van desplaçar cap a la plaça, on prop d’un centenar de persones esperaven l’inici de l’acte d’inauguració de la plaça. Allí, la Carme Forcadell va adreçar unes paraules al públic on va remarcar la importància de feminitzar els noms dels nostres carrers i places de les poblacions, ja que la història s’ha construït, es construeix i es construirà conjuntament entre dones i homes. També va agrair a totes les musterenques i musterencs l’elecció del seu nom per a la plaça situada davant del cementiri, i espera estar a l’altura d’aquest honor.

L’acte es va dur respectant les mesures de seguretat i distanciament social actuals per tal que la jornada fos totalment segura pels assistents.

El nom de Carme Forcadell i Lluís va ser fruit d’un procés participatiu que es va engegar el novembre del 2020, on l’Ajuntament d’Almoster va realitzar una enquesta on les musterenques i musterencs podien citar els noms d’alguna dona que hagués estat o fos un referent pel poble, per la comarca o pel país.

El procés va durar un mes i mig i va tenir una gran participació. Un total de 83 persones van proposar diferents noms entre l’enquesta digital i les paperetes que es trobaven al forn de pa d’Almoster.

Finalment, el passat 4 de febrer es va presentar al Ple Municipal la pro proposta d’anomenar la la plaça situada davant del cementiri, Carme Forcadell i Lluís, tal com van decidir les musterenques i musterencs a través del procés participatiu.

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal