Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

L’Ajuntament d’Almoster aprova l’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera

Inclou sancions lleus, greus i molt greus

El passat dimecres 20 de desembre va tenir lloc el ple ordinari corresponent al mes de desembre. Durant aquest i entre altres punts, l’Ajuntament d’Almoster va aprovar per unanimitat l’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera.

Aquesta ordenança s’ha fet conjuntamente amb la Diputació de Tarragona i és que a causa dels períodes de sequera que s’està vivint a Catalunya, Almoster es troba en fase d'”alerta”. De fet, l’Ajuntament d’Almoster ha rebut un avís per part de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), en el qual se’ns adverteix que el consum mitjà d’aigua a Almoster està superant els litres establerts per habitant i dia, dels 250 m litre/habitant que s’haurien de gastar, Almoster n’està gastant 400m litre/habitant.
Aquest excessiu consum es dona per dos motius, fuites a la xarxa que no estan controlades, i excessiu consum per part d’alguns veïns.
Per tal de revertir aquesta situació, des de l’ajuntament ja hi estem treballant, s’està fent un estudi de la xarxa per tal de trobar les possibles fuites i s’ha fet un projecte de canvi de la xarxa del carrer Vidal i Barraquer i Mustreres. D’aquest projecte s’ha demanat subvenció a l’ACA i tan bon punt ens arribi es duran a terme les obres.

Aquesta ordenança permetrà poder fer actuacions a aquelles persones que no són curoses amb l’aigua ni davant la situació d’excepcionalitat que s’està vivint. Durant els pròxims dies les musterenques i musterencs rebran una carta on s’explicarà tot això, si bé és cert, que abans de sancionar a qualsevol veí o veïna, se’ls avisarà prèviament per tal que reverteixin la situació.

Aquesta ordenança contempla sancions lleus, greus i molt greus.

Ajuntament

C. Pare Aymamí, 14
43393 Almoster
977 855 110
aj.almoster@altanet.org
www.almoster.cat

Horari d’atenció al públic:
DL – DV de 8:00 a 14:00
DC de 15:00 a 17:30

Política de privacitat
Avís legal